Vastgoedbeleggingen

Uw beste investering

Investeer in Spanje met volledige garantie bij Villas Buigues. Experts makelaars in Spanje.

GOLDEN VISA

Informatie voor migranteninvesteerders

Als u een belangrijke investering in Spanje heeft gedaan, kunt u gebruik maken van het Spaanse migratieplan voor investeerders.

Controleer of uw investering voldoet aan de minimumbeleggingsvereisten:

  • Financiële activa:

- Overheidsschuld (€ 2 miljoen).

- Aandelen (1 miljoen).

- Beleggingsfondsen, beleggingsfondsen van het type closeend of durfkapitaalfondsen opgericht in Spanje (€1 miljoen).

- Bankdeposito's (€1 miljoen).

  • Deelnemingen (€500.000).
  • Zakelijke projecten: er is geen minimumbeleggingsvereiste, ze moeten van algemeen belang zijn:

- Schepping van banen

- Sociale en economische gevolgen voor het geografische gebied waar ze worden gemaakt.

- Belangrijke bijdrage tot wetenschappelijke en/of technologische innovatie.

Wie moet het visum of de verblijfsvergunning aanvragen?

De investeerder of zijn wettelijke vertegenwoordiger moet het visum of de verblijfsvergunning aanvragen via het aanvraagformulier.

Welk soort visum of verblijfsvergunning zal aan de investeerder worden toegekend?

Een investeerdersvisum, als u zich bij de indiening van de aanvraag buiten Spanje bevindt.

Een verblijfsvergunningals u zich momenteel in Spanje bevindt bij de indiening van de aanvraag.

Waar kan ik de aanvraag indienen?

Visa-aanvragendienen te worden ingediend bij het Spaanse consulaat in het land van herkomst of verblijf.

Welke documenten heb ik nodig om de aanvraag in te dienen?

  • Passport.
  • Zorgverzekeringsdocumenten afgegeven door een bedrijf dat in Spanje actief is.
  • Achtergrondcontroles.
  • Documenten die het bewijs van de investering leveren.

Ze zijn afhankelijk van de aard van de investering

- Overheidsschuld: certificaat van de financiële instelling of de Bank van Spanje.

- Niet-beursgenoteerde aandelen en eigen vermogen: investeringsverklaring gedeponeerd bij de Beleggingen

Register van het Directoraat-generaal Internationale Handel en

- Beleggingen (DGCOMINVER) Beursgenoteerde aandelen: document van een financiële tussenpersoon die geregistreerd is bij de Nationale Commissie voor de Effectenhandel (CNMV) of de Bank van Spanje.

- Beleggingsfondsen: certificaat van de fondsbeheerder.

- Bewijzen van de financiële instelling.

- Eigendom: bewijs van registratie van de eigendom en de aankoop van onroerend goed.

- Indien de aankoop niet geformaliseerd is: engagement contract geformaliseerd in een openbare akte.

- Bedrijfsproject: een gunstig rapport van de DGCOMINVER.

Indien de investering wordt gedaan door een rechtspersoon, kan ik dan een visum of verblijfsvergunning aanvragen?

- Ja, indien de investering niet wordt gedaan in jurisdicties die als belastingparadijs worden beschouwd en u een meerderheidsaandeel heeft. U moet ook een gunstig rapport over de rechtspersoon van de DGCOMINVER.

Kan de buitenlandse agent die het ondernemingsproject beheert, gebruik maken van deze migratieregeling?

Ja. Hij/zij moet ook een gunstig rapport van de DGCOMINVER.

Hoe lang duurt de vergunning?

  • Niet geformaliseerde vermogensbestanddelen van onroerende goederen: visum/woonvergunning: 6 maanden.
  • Visa: 1 jaar.
  • Verblijfsvergunning: 2 jaar
  • Verlenging van de verblijfsvergunning: 5 jaar.

Verlenging vereist geen effectief verblijf in Spanje.

Kan een familielid zich bij de investeerder aansluiten of deze vergezellen?

Ja. Familieleden die de investeerder vergezellen of zich bij hem voegen, kunnen gezamenlijk en gelijktijdig of achtereenvolgens een aanvraag indienen voor hun verblijfsvergunning en eventueel voor hun visum. Familieleden zijn:

  • De echtgeno(o)t(e) of ongehuwd(e) paar(n).
  • Kinderen die minderjarig of meerderjarig zijn of die de wettelijke leeftijd hebben bereikt en financieel afhankelijk zijn van de houder.
  • De andere uitkeringen zijn er?
    • Met het visum en de verblijfsvergunning kunt u overal in Spanje wonen en werken, ook bij familieleden die voldoen aan de verwachte leeftijd van de werknemers.
    • Gestroomlijnde verwerking:

    Visabeslissingen worden binnen 10 werkdagen genomen en meegedeeld.

    Verblijfsvergunning beslissingen worden binnen 20 werkdagen genomen.

      • De aanvraag voor een verblijfsvergunning en verlengingen verlengen de geldigheid van de verblijfsstatus van de aanvrager tot het einde van de procedure.
    De aanvraag voor een verblijfsvergunning en verlengingen verlengen de geldigheid van de verblijfsstatus van de aanvrager totdat de procedure is beëindigd.
Contact met Villas Buigues

Als u vragen heeft, staan onze makelaars tot uw beschikking. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Deze site gebruikt cookies om u de beste gebruikerservaring te bieden. Als u doorgaat met browsen, geeft u uw toestemming en accepteert u ons cookiebeleid.

Ik ga akkoord Meer informatie